Van 't Hof & Co

Welcome to Van 't Hof & Co

Van 't Hof & Co - Welcome to Van 't Hof & Co

Wanneer komt de post aan?

Terug naar de verjaardagspost. Bijna iedereen schreef iets in de trant van: “Ik hoop dat deze kaart op tijd aankomt”. Ik kan me dat zo goed voorstellen, omdat ik me het omgekeerd ook vaak afvraag! (In aanvulling op “Komt de post uberhaupt wel aan?”) Het is altijd maar gokken met die post. Ik weet ook niet precies hoe lang de post er over doet, maar hier komt mijn ruwe schatting: meestal doet een brief of kaart er zo’n 10 dagen over, gebaseerd op een nauwkeurige inspectie van uitgelopen poststempels ;-) Maar ik heb ook al post gekregen die, aan het stempel te zien, al in 5 dagen hier was vanuit Nederland. Die had vast een (bijna) directe vlucht, haha! Pakketjes zijn vaak nog meer onvoorspelbaar – zo kreeg ik afgelopen week een pakketje dat volgens mijn grove schatting al ruim 6 weken onderweg was… Terwijl een ander pakketje vermoedelijk binnen 2 weken op de deurmat lag. Ik denk dat dat vooral komt door de douane.

Nog een grappige observatie over de post – pakketjes en grote pakketten worden hier gewoon buiten voor de deur gelegd. Zo vonden we enige tijd geleden al een bedframe voor de deur, werd onze voerdeur al gebarricadeerd door een babymatrasje en communiceert onze postbode persoonlijk met ons via briefjes op de deurmat en tussen de voordeur. We zijn al lang blij dat onze wijk bekend staat als heel veilig, want een groter uithangbord met “Halloooo… wij zijn NIET thuis…” is bijna niet mogelijk…

Ook heb ik me dagenlang afgevraagd hoe je hier post moet versturen. Brievenbussen zijn nauwelijks te vinden, lijken verdacht veel op afvalbakken, en zijn ook nog eens in hetzelfde blauw geschilderd als de boxen waarin wekelijks de lokale krant wordt verkocht. Er is een postkantoortje op UCSD maar dat is commercieel en dus betaal je driedubbel… En dat lijkt me overbodig. Toen ik Alan vroeg waar ik brieven kon posten, zei hij: “Hoezo? Gewoon? In de brievenbus?” Dus daar schoot ik ook niet veel mee op. Welkom, cultuurverschil nummer 532! Wat voor de een zo vanzelfsprekend is… ;-) Wat blijkt – je doet je post die je wilt versturen, in je eigen brievenbus. Ja, dat kennen we uit de films. Maar wat als je brievenbus geen rood vlaggetje heeft, dat je omhoog kunt zetten als je post te versturen hebt (zoals die van ons)? Daar brak ik dus al weken mijn hoofd over (en intussen bracht ik mijn post netjes naar UCSD).

Maar wat blijkt? De postbode is hier zo aardig om bij het brengen van de post ook meteen te kijken of jij post hebt achtergelaten om te versturen! En ik hoor je al denken; wat nou als je een paar dagen je post niet hebt geleegd? Nou, dan kijkt de postbode dus gewoon naar de adressen op de enveloppen. Als dat een ander adres is dan het adres van het huis waar zij dan is, dan is het kennelijk post voor iemand anders! En dus wordt het netjes meegenomen en voor je opgestuurd. Hoe handig!

In het verlengde hiervan – de postbode liet laatst een briefje achter met de vraag of we eten wilden doneren voor de lokale voedselbank. Stamps for food, wat een ironische titel eigenlijk, refererend aan food stamps… Maar goed, we konden het gewoon in een plastic zakje aan de brievenbus hangen. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad – ‘s middags waren de blikjes tonijn, bonen, tomatensaus en de pakken pasta en rijst weg. Hopelijk heeft de postbode ze meegenomen…